Festival

Thijs Boontjes wint zieltjes op HIER Festival: 'Het is net First Dates'

foto: Lotte Spek
  1. Nieuwschevron right
  2. Thijs Boontjes wint zieltjes op HIER Festival: 'Het is net First Dates'

Net na zijn optreden op HIER Festival spreekt Giel Beelen met Thijs Boontjes. De dolenthousiaste leider van zijn Dans- en Showorkest genoot van zijn show in Ahoy.

"Ik ben nog een beetje perplex. Wij staan niet zo vaak in dit soort zalen", vertelt Thijs Boontjes - nog vol adrenaline van zijn show - aan Giel Beelen. "Er waren volgens mij ook een hoop mensen die nog nooit eerder bij een optreden van ons waren geweest. Ze waren enthousiast, volgens mij hebben we wat zieltjes gewonnen."

Toch nog een festival

Boontjes, die net een clubtour achter de rug heeft, genoot van de uitdaging om het publiek voor zich te winnen. "Het is net First Dates", vertelt hij. "We dachten dat het festivalseizoen voorbij was, maar hier is er opeens weer een. Dat is wel even lekker meegenomen."

Naast deze festivalshow is Boontjes vooral bezig met het werken aan zijn nieuwe album, dat in het najaar van 2023 uit zou moeten komen. "Ik ben alleen maar aan het schrijven", vertelt hij. "Ik zit eigenlijk heel de tijd in m'n pyjama achter de piano."

Ster advertentie
Ster advertentie