Festival

Leo Blokhuis zag Alicia Keys op North Sea Jazz: 'Totaal overrompelend'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis zag Alicia Keys op North Sea Jazz: 'Totaal overrompelend'

Met Alicia Keys had North Sea Jazz zondagavond dé gedroomde afsluiter. Leo Blokhuis zag hoe de zangeres haar New Yorkse soul en r&b over een overvolle Nile-zaal uitstortte. "Een gewonnen wedstrijd", aldus Blokhuis.

Na een North Sea Jazz-weekend waarin veteranen als Diana Ross en jonge talenten elkaar afwisselen, is Alicia Keys de afsluiter die de sfeer van het festival samenpakt. De zangeres uit New York staat nog altijd garant voor hits, maar draait ondertussen toch ook al ruim twintig jaar mee.

Leo Blokhuis zag hoe Keys zondagavond in Rotterdam de hits uit die twintig jaar durende carrière aan elkaar reeg. Lees hieronder zijn ervaringen.

foto: Emma Pot

Alicia betovert

De echte ster van de zondag was de geweldige Alicia Keys. De hele dag zinderde het, als je iemand vroeg wat hij of zij die dag nog wilde zien eindigde het antwoord steevast met "Alicia Keys".

De Nile was ramvol, er kon echt niemand bij en als je zoals ik eerst nog iets anders moest doen (ik was tenslotte op NSJ voor werk), had je vanaf ongeveer een kwartier voor aanvang gewoon pech.

foto: Emma Pot

Maar zelfs van grote afstand betovert Alicia. Vanaf de eerste tonen van het sprookjesachtige Nat King Cole, de openingstrack, windt zij de zaal om haar vingers. Als ze daarna haar al 19-jaar oude hit You Don't Know My Name begint, inclusief het telefoongesprek, speelt ze in feite een gewonnen wedstrijd.

Nederland - of nou ja, laat ik voor mezelf spreken: ik hou van Alicia. Zij is in die twintig jaar uitgegroeid tot een van de allergrootste r&b-zangeressen. Totaal sympathieke uitstraling, geweldig op plaat, overrompelend op het podium.

foto: Emma Pot

Nagenieten: NPO Radio 2 live vanaf North Sea Jazz

Van 8 t/m 10 juli hoorde je NPO Radio 2 live vanaf North Sea Jazz. Check hier onze overzichtpagina met interviews, sessies en meer!

Meer soul en jazz

Luister voor meer soul, jazz, funk en disco elke zaterdag naar de NPO Radio 2 Soul Night van 18.00 tot 06.00 uur en het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz.

Ster advertentie
Ster advertentie