Festival

Jack Poels roemt Concert at SEA-publiek: 'Fijner kun je niet krijgen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jack Poels roemt Concert at SEA-publiek: 'Fijner kun je niet krijgen'

Vlak voor zijn Concert at SEA-optreden met Rowwen Hèze gaat zanger Jack Poels in gesprek met Annemieke Schollaardt. Hij vertelt over zijn aanstaande memoires en over het plezier van het spelen op een door muzikanten georganiseerd festival.

Voor Jack Poels is het een herkenbaar fenomeen, optreden op een door muzikanten georganiseerd festival. Wat BLØF met Concert at SEA doet, doet Rowwen Hèze jaarlijks in het Limburgse America met hun Slotconcert.

Je eigen mensen

"Ik snap het gevoel wel dat ze hierbij hebben", zegt Poels over zijn collega's van BLØF. "Het is je eigen omgeving, het zijn je eigen mensen waarvoor je speelt." Dat laatste maakt het ook wel extra spannend, legt de zanger uit: "Als het niet goed klinkt, hoor je dat heel de week als je in de supermarkt staat."

Bovendien is het een genot om voor het Concert at SEA-publiek te spelen, vervolgt Poels. "Het zijn mensen die heel graag willen, die goede zin hebben. Die komen om plezier te maken, fijner kun je niet voor je neus krijgen."

Memoires

Poels maakt zich niet alleen op voor een optreden op Concert at SEA, maar ook voor zijn 66ste verjaardag volgende week. Voor hem reden genoeg om zijn memoires te laten schrijven. "Ik bedacht dat ik al vijftig jaar in dezelfde stamkroeg zit. Dus als er ooit een boek in heeft gezeten, is het nu."

Bekijk het volledige interview hieronder:

Video niet beschikbaar

Nagenieten: NPO Radio 2 live vanaf Concert at SEA

Van 22 t/m 24 juni vond Concert at SEA plaats en NPO Radio 2 was er ook het hele weekend bij. Check hier onze overzichtspagina met interviews, speciale optredens en meer!

Ster advertentie
Ster advertentie