Ekdom In De Ochtend

Giro 555

  1. Nieuwschevron right
  2. Giro 555

Voor één dag staat NPO Radio 2 compleet in het teken van Giro 555. Gerard trapte de actiedag vanuit Beeld & Geluid af met minister Ploumen.

>> DONEER NU!

Er is een enorme ramp gaande en het minste wat we als radiozender kunnen doen, is een dag lang alles in het teken zetten van deze ramp om zo veel mogelijk geld op te halen voor Giro 555. Er is namelijk simpelweg voedsel nodig in de getroffen gebieden in Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan, Somalië en Jemen en dat voedsel kost geld. Doneer daarom.

Gerard trapt af

Dat was de boodschap, dat is nodig. Gerard trapte in zijn ochtendshow samen met demissionair minister Ploumen en Farah Karimi, voorzitter van de Samenwerkende Hulporganisaties, de dag af.

Minister Ploumen opent met Gerard Ekdom de Giro 555-dag

Farah kwam ook met de eerste tussenstand, want er wordt al dagen gedoneerd. Dat was het nu al mooie bedrag 17.564.993,- euro. Maar dat is nog lang niet genoeg om de miljoenen mensen, vaders, moeders en kinderen in nood te helpen.

Merlijn Stoffels legt uit

Het Rode Kruis zet zich ook met man en macht in tegen de hongersnood en Merlijn Stoffels was op de actiedag net terug uit Somalië. Zelden zag hij een ramp waar de nood zó ongelooflijk hoog was. Hij schetst een beeld dat keihard binnenkomt.

Merlijn Stoffels (Rode Kruis) terug uit Somalië: zelden gezien dat de nood zó hoog is

Ondertussen nog Art Rooijakkers, Anniko van Santen, BLØF, Typhoon en Frank Lammers in de ochtendshow. But there's more, want NPO Radio 2 staat een hele dag in het teken van Giro 555. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: DONEER! Het is zo, zó nodig!

>> Doneer online

>> Bel en doneer via 0800-1112


Foto: NPO / Michel Schnater.

Ster advertentie
Ster advertentie