Ekdom In De Ochtend

Het brein achter de hits van Adele en James Morrison

  1. Nieuwschevron right
  2. Het brein achter de hits van Adele en James Morrison

Francis 'Eg' White werkt met gigantisch veel artiesten samen. Denk aan Adele, James Morrison, Pink en Florence and The Machine. Elke keer weet hij er weer een succes van te maken.

Klein Paradijs

Gerard ontdekt een paradijs in het westen van Londen. De studio waar Francis 'Eg' White zijn wereldhits uitwerkt. Hoe krijgt Francis het toch elke keer voor elkaar om grote namen als Adele en James Morrison te helpen met hun doorbraak in de muziekwereld? "Ik heb helemaal geen geheim om nummers te schrijven", vertelt Francis. "Het enige waar ik in geloof is de kracht van de muziek. Het kan je gevoelens veranderen en je dag verbeteren".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Favorieten

Hij mag dan wel veel hits creëren, maar ook Francis vindt het zijn ene nummer beter dan de andere. "Ze zijn niet allemaal even goed. Ik heb sowieso favorieten, vooral 'Give Me Something' van James Morrison." Aan dat nummer hebben Francis en James hard gewerkt, want het lukte maar niet om er iets van te maken. "Tot vier uur 's middags was het allemaal rotzooi, maar ineens viel het allemaal samen! Het was echt een soort van verrassing."

Quote

Je kan hele goede nummers schrijven, als je maar een beetje geluk hebt.

Francis 'Eg' White

Briljant

Daar waar het ene nummer gigantisch veel werk vereist, komt de andere bijna uit de lucht vallen. Adele werkt al een tijdje samen met Francis als ze vertelt dat ze fan is van het nummer 'Iris' van Goo Goo Dolls. "Of we daar iets mee konden doen. Ik wist echt niet hoe ik dat moest aanpakken, maar begon gewoon wat te spelen op de piano. Ineens zingt Adele mee en dan is het ronduit briljant!"

Ekdom in de Ochtend
Dj: Gerard Ekdom
Elke werkdag van 06.00 tot 09.00

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie