Ekdom In De Ochtend

Hoe is het om dé mascotte van het EK vrouwenvoetbal te zijn?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe is het om dé mascotte van het EK vrouwenvoetbal te zijn?

Je denkt er misschien nooit over na, maar het is wél een goede vraag! Dat kun je nu maar aan één iemand vragen: Liduina! Zij is topmascotte Kicky op het EK vrouwenvoetbal.

Of je nou wil of niet, je wordt toch altijd een beetje vrolijk als je zo'n hysterisch dansend, springend en klappende volwassen persoon in een dierenpak het publiek ziet vermaken, toch?

Liduina ís mascotte Kicky

Bij het EK vrouwenvoetbal in Nederland is dat natuurlijk niet anders, want daar krijgt mascotte Kicky het publiek met het grootste gemak opgewarmd voor de wedstrijd. En weet je wie er vaak ín Kicky zit? Liduina Dissel! Gerard had vrij veel vragen voor haar, maar vooral: WAAROM!? Even bellen...

Geen EK vrouwenvoetbal is compleet zonder mascotte Kicky. Liduina ís Kicky!

"Ik vind het gewoon leuk om mensen te vermaken en sfeer te maken in het stadion. Ja, dan is het het mooiste als je dat op zo'n manier kan doen," legt Liduina uit. "Dan heb ik het er wel voor over om in de warmte te zitten."

WARM!!!

Want warm is het! "Het lijkt net of je een dikke, wollen jas aan hebt. En dan een heel groot hoofd. Je gezicht zit op de hoogte van je mond, dus je kijkt door een klein gaasje en daar moet je ook door ademen. Je hebt het gevoel dat het 40, 50 graden is," vertelt Liduina aan Gerard. Daarom mag je ARBO-technisch maar drie kwartier tot een uurtje in het pak. Terecht wel.

Collega-Kicky

Maandagavond laat Liduina aan een collega-Kicky, maar als Nederland in de kwart-, halve of hele finale komt (en daar gaan we wel een beetje vanuit), zien we 'onze Kicky' gewoon weer op het veld. Want... geen wedstrijd is compleet zonder Liduina in het Kicky-pak.

>> Volg de avonturen van Kicky op het instagram-account

Ster advertentie
Ster advertentie