Ekdom In De Ochtend

Gerard helpt Stephan ein-de-lijk aan de plaat die hij zocht

  1. Nieuwschevron right
  2. Gerard helpt Stephan ein-de-lijk aan de plaat die hij zocht

Zelfs de artiest had zélf deze plaat niet meer. Toch kon Gerard 'm achterhalen bij Dokter Pop.

Dit was een editie van Dokter Pop om in te lijsten. Stephan zocht een liedje, Gerard leek hem niet te kennen en zo dreigde het allemaal in de soep te lopen. Een dag later is er met hulp van wat vrienden van de show toch een goede afloop.

Dit zocht Stephan

Het liedje dat Stephan zocht kwam uit het begin van de nineties, was zelfs de promotieplaat van Frits Spits, maar haalde de Top 40 nooit. Ook kende hij een stukje tekst. Er zat iets van 'oooooh but i don't know why, can't see my best friend cry' in. Volgens Gerard kon dat zomaar God's Gift met 'Love To See You Cry' zijn, maar hij twijfelde wel een beetje.

Dokter Pop: oude Frits Spits promoplaat met "Oooeh, but i don't know why, can't see my best friend c

Die twijfel bleek terecht, want het was niet die plaat. Maar wat dan wel?

Zelfs de band had de plaat niet

Na flink zoeken in de krochten van het internet kon het eigenlijk nog maar één track zijn, namelijk '(I Can't See My) Best Friend Cry'. Eén probleem: die track was onvindbaar. Nergens te beluisteren, te kopen, te krijgen. Zelfs toen de redactie contact had met een van de bandleden, Gerard Alderliefste, kwam er geen ontknoping, want zelfs híj had zijn eigen plaat niet meer.

Nico van Vintage Future is reddende engel

Tot daar reddende engel Nico opstond. Ja, Nico Brandsen van Vintage Future. Hij hoorde het item in de auto en had zelf de plaat thuis liggen! Via de platenspeler van buurman Ruben van der Meer (ja, echt!) wist 'ie hem inclusief alle plaatkraak te digitaliseren en kon 'ie richting het NPO Radio 2-systeem.

Dokter Pop: na een dag zoeken heeft Stephan eindelijk zijn plaat!

Stephan zocht '(I Can't See My) Best Friend Cry'

Dat moest Gerard nog wel even checken bij degene die 'm zocht. Dus hing Stephan dolgelukkig de dag erna aan de telefoon, want inderdaad! Hij zocht het Nederlandse bandje Vigilante met '(I Can't See My) Best Friend Cry'. GELUKT!

Jij een keer bij Dokter Pop?

Zelf een vraag voor Dokter Pop? Ook op zoek naar dat éne liedje, maar weet je de titel niet? Meld jouw probleem aan!

>> Stel jouw vraag aan Dokter Pop

Ster advertentie
Ster advertentie