Ekdom In De Ochtend

Nashville dag #2: Nederlands bezoek, Broadway en Country Music Hall of Fame

  1. Nieuwschevron right
  2. Nashville dag #2: Nederlands bezoek, Broadway en Country Music Hall of Fame

Nog steeds maar een fractie gezien, maar wat is Nashville een stad die overstroomt van muziek en wat is dat fantastisch.

In vijf dagen alles zien in Nashville is eigenlijk niet te doen, maar we doen ongelooflijk ons best en dat gaat tot nu toe prima. Als je het slaaptekort niet meerekent, want dat begint nu pijnlijke vormen aan te nemen. De eerste dampende, goede koffie in drie dagen maakte ook een hoop goed.

Guitar Man

Achja, dat negeren we maar even na onze eerste nacht-ochtendprogramma vanuit The States. Eerste afspraak van dag twee was met onze landgenoot Evert Wilbrink. Wie? De ex-manager van Brood, ex-platenbaas en huidig gitarenmaker in Nashville. Hij moest wel volzitten met verhalen en dat bleek compleet te kloppen. Van Johnny Depp tot Willie Nelson tot Keith Richards... hij had er allemaal een verhaal bij.

Country Music Hall of Fame

Snel door naar de Country Music Hall of Fame. Met een hele mooie expo van Sam Phillips, heel veel gouden platen, een bizarre auto van Elvis met ijsmachine, tv en 24-karaats gouden koplampen en heeeeeeeel veel info over de herkomst van die muziek.

>> Check alles over de Country Music Hall of Fame en Evert Wilbrink

Broadway

En toen, voor we richting de studio gingen en de sneeuwstorm hadden getrotseerd, was het ein-de-lijk tijd voor een klein biertje op Broadway, de legendarische straat vol met kroegen, cowboylaarszaken en tourist shops. Daar werd Gerard nog gekaapt door een net even aangeschoten blonde vrouw en konden we meegenieten van een optreden van een man die de tekst van 'S.O.B.' beter kende dan de band. Oh well... just another day at Broadway in Nashville.

En toen konden we alweer door naar de studio voor opnames met de Linnets, het ontvangen van Lucie Silvas en het ontvangen van een ENORME pizza (er moet toch gegeten worden en when in America, do as the Americans do). Internetproblemen daargelaten, was het een TOPDAG!

Ster advertentie
Ster advertentie