Ekdom In De Ochtend

Vincent Bakker redde 2 kinderen uit brandende auto

  1. Nieuwschevron right
  2. Vincent Bakker redde 2 kinderen uit brandende auto

Zelden heeft iemand zo'n staande ovatie verdiend als Vincent Bakker. Hij redde namelijk twee kinderen uit een brandende auto op de snelweg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Er zijn van die dagen dat je een held ontmoet. Tenminste, als je Gerard Ekdom bent. Zo ook vanochtend, want toen had hij Vincent Bakker aan de lijn. De naam zegt je nog niks, maar hij is zeker heldhaftig en zijn verhaal moet je écht even horen.

Twijfelde geen moment

Hij reed van klus naar klus via de A20 voor het installatiebedrijf waar hij voor werkte, toen hij een rokende auto op de vluchtstrook zag waar misschien wel wat vlammen uit kwamen. Vincent twijfelde geen moment en zette zijn busje aan de kant om even te checken of alles goed ging. Dat ging het duidelijk niet. Een dame kwam net uit de auto, brand brak uit en er zaten twee kindjes in de wagen.

Met gevaar voor eigen leven sloeg hij met zijn blote handen de ruit in en bracht kind nummer één in veiligheid, haalde een buigijzer uit zijn bus, tikte de volgende ruit in en zo was het hele gezin veilig. Allemaal dankzij Vincent Bakker uit Spijkenisse.

Schrammetje

Bovenaan deze pagina zie je de dashcam van de politie-auto die bijspringt en back-up inschakelt. Eén van die agenten is een deel van zijn krullen wel kwijt door de vlammen en Vincent heeft een schram op zijn hand. Dat is een prima offer voor deze heldendaad.

Hij vindt het zelf allemaal heel leuk dat hij zo veel aandacht krijgt en dat iedereen zo onder de indruk is van 'm. Maar zelf is 'ie heel nuchter. Hij hoeft geen groot gebaar, cadeaus of optocht. Wel krijgt 'ie binnenkort een persoonlijk bedankje van de familie die hij redde. Dat persoonlijke is natuurlijk heel lief.

En vanuit ons: een GIGANTISCHE staande ovatie!

Update: krijgen we tijdens de uitzending een appje vanuit de KNMV, de Nederlandse Motorrijdersvereniging. Het verhaal bleef hen zo bij, dat ze hem een hele dikke prijs aanboden. Lief!

Ster advertentie
Ster advertentie