Ekdom In De Ochtend

Ed Struijlaart speelde 'Iedereen is van de Wereld'

  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Struijlaart speelde 'Iedereen is van de Wereld'

Op de dag van de Nederlandse popmuziek nodigden we Ed Struijlaart uit om akoestisch zijn favoriete Nederlandse nummer te spelen. Dat was ronduit prachtig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het is altijd gezellig als Ed Struijlaart langskomt, maar we zijn nog blijer als hij zijn gitaar meeneemt en wat komt spelen. Ter gelegenheid van de dag van de Nederlandse popmuziek nodigden we 'm uit in de NPO Radio 2-studio.

'Iedereen is van de Wereld'

Er was één voorwaarde aan zijn optreden: speel je favoriete liedje van Nederlandse bodem. Dat was nogal een opgave, want wat is nou Eds favoriete Hollandse knaller? Na flink zoeken en wat hulp op Twitter was 'ie eruit: The Scene met 'Iedereen is van de Wereld'. Toch heeft hij die single niet kapotgedraaid thuis: 'daar ben ik gewoon eerlijk in, maar ik vind 'Iedereen Is Van De Wereld' en 'Blauw' gewoon heel erg mooi.'

Dag van de Nederlandse popmuziek

Waarom moest hij trouwens iets Nederlands spelen? Nou, het is dus de dag van de Nederlandse popmuziek op NPO Radio 2. De hele zender staat een dag in het teken van liedjes van eigen bodem. Er is namelijk zo veel moois gemaakt in ons landje!

>> Meer over de dag van de Nederlandse popmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie