Ekdom In De Ochtend

De Kluis: J.J. Jackson - 'But It's Alright'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: J.J. Jackson - 'But It's Alright'

Een soulclassic! Maar geen single in Nederland, dus geen hitnotering, dus je hoort 'm nooit meer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Er liggen genoeg soulvolle liedjes in Gerards Kluis, maar deze is echt moeilijk te vinden. Gerard heeft een exemplaar van J.J. Jacksons 'But It's Alright'. Lucky him, want die was jarenlang onvindbaar voor de soulliefhebbers. Nu kan 'ie eindelijk eens uit De Kluis.

Big ol' box of soul

Gerard had 'm van een te gekke boxset genaamd Beg, Scream & Shout met als ondertitel Big ol' box of soul. Treffend, want wat zat die box, uitgebracht bij Rhino Records, vol met superfijne soulliedjes die vaak heel moeilijk te vinden waren. Gerard kocht 'm ooit nieuw in de winkel voor 200 gulden en die is nu minimaal het viervoudige waard, want het is echt een collector's item voor soulliefhebbers.

Liedjes voor anderen

Dit liedje van J.J. Jackson was een van de hoogtepunten van de platenverzameling voor Gerard. De man schreef al liedjes voor anderen, maar kwam zelf ook heel goed uit de verf als uitvoerend artiest.

Het werd in Nederland alleen nooit een single, daardoor geen hit en daardoor hoor je hem nooit meer op de radio. Hoog tijd dus om 'm uit De Kluis te halen.

>> Alle liedjes uit De Kluis

De Kluis: J.J. Jackson - 'But It's Alright'

Ster advertentie
Ster advertentie