Naar homepage
Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Diesel - 'Sausolito Summernight'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Diesel - 'Sausolito Summernight'

Een échte Ekdom-klassieker uit De Kluis gehaald door Rob Stenders. Nog van eigen bodem ook!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het lukt Rob toch ook elke dag om één plaatje te kiezen uit die enorme Kluis van Gerard Ekdom om even in het daglicht te zetten. Zo een die je vergeten bent of niet zo vaak of nooit meer hoort.

Diesel

Bij deze editie viel de keus op een echte Ekdom classic van het Nederlandse bandje Diesel. Doordat ze samen als sessiemuzikanten veel werden ingehuurd, raakten de bandleden perfect op elkaar ingespeeld. Dat beviel allemaal zo goed, dat er door platenproducer Pim Koopman en zanger-gitarist Rob Vunderink een band van werd gemaakt. Zo werd Diesel geboren. Met 'Sausolito Summernight' scoorde de band internationaal in hit in '80-'81.

In de jaren die volgden werd dat succes om veel redenen niet geëvenaard en ging de band in wisselende bezetting door. In 2011 startte Vunderink nog een nieuw Dieselproject genaamd Deazol.

Ekdom-klassieker

Maar hoe is het nou aan Gerard Ekdom verbonden? Heel simpel: Gerard heeft het op 3FM jaaaaaaaaarenlang gebruikt als jingle (voornamelijk in de nacht) met een nieuwe tekst: 'het is 3FM met Gerard Ekdom'. Sindsdien is voor de luisteraars deze plaat altijd verbonden aan uw diskjockey.

>> Alle liedjes uit De Kluis

Ster advertentie
Ster advertentie