Ekdom In De Ochtend

Lekker eten en lekkere muziek: Jamie Oliver te gast

  1. Nieuwschevron right
  2. Lekker eten en lekkere muziek: Jamie Oliver te gast

Hij houdt van muziek en lekker eten. Daarom was Jamie Oliver de ideale gast voor Gerard op de vroege morgen.

Lekkerder kan je je dat sowieso niet beginnen dan met misschien wel de bekendste kok ter wereld in je studio. Jamie Oliver schoof een uurtje aan bij Gerard in de studio om het natuurlijk over lekker eten te hebben, maar ook over muziek. Jamie is namelijk naast topkok ook muziekliefhebber!

'Sweet Disposition'

Dat bewees hij zo'n acht jaar geleden al toen hij Gerard het liedje 'Sweet Disposition' van The Temper Trap liet horen. Hij was langs in de studio en naast die studio werd de dienstdoende promoter van het label helemaal gek! Jamie wist het nog helemaal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het werd geen gigantische hit, wel een klassieker bij de dj's en luisteraars. Zo stond 'ie vorig jaar op een keurige 1627e plaats in de Top 2000.

'Mr. Brightside'

Maar Jamie was er ook als de kippen bij voor een andere indie-klassieker. In 2005 maakte hij een tv-show waarbij hij het voedsel op Britse basisscholen wilde verbeteren, Jamie's School Dinners. Daarvoor wilde hij als themesong een liedje van The Strokes. Maar dat lukte niet, de band, het management, ze wilden er niet aan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dan maar een andere track! Er was een nieuw bandje met een goed liedje dat 'ie had gehoord en die wilden wél. Dat bandje waren The Killers, het liedje 'Mr. Brightside'. Echt zo'n anthem van de zeroes. En #244 in de laatste Top 2000, dat ook.

Koken! Eten!

Muziekliefhebber: check! Maar hij is natuurlijk vooral bekend als de ultieme tv-kok en ideale schoonzoon. Gek op allemaal culinaire hoogstandjes, maar hij zou een oudhollandse kapsalon niet overslaan, zelfs niet 's ochtends vroeg.

Jamie Oliver is wel benieuwd naar een kapsalon

Het hoeft namelijk allemaal niet zo ingewikkeld en da's precies de filosofie van zijn nieuwste boek: 5 Ingrediënten. Hoe simpel het ook klinkt, Jamie moest toegeven dat dit het boek is waar hij het langst over heeft gedaan. De kunst van het weglaten, less is more, is niet eenvoudig.

Jamie Oliver was het langst bezig met zijn simpelste boek

Gouden keukentips

Jamie is ook de beroerdste niet en hielp een aantal luisteraars uit de brand. Wat moet je je kinderen voorschotelen? En wat is een lekkere vegan-taart? (Robert, volgens Jamie zelf is dit het ideale recept en overheerlijk.)

Jamie Oliver heeft gouden keukentips voor luisteraars

Oma's vergeten recepten

En het volgende project? Daar kon 'ie vlak voordat hij wegmoest wel wat over vertellen. Hij is in Italië op zoek gegaan naar vergeten recepten van stokoude dames. Dat moet het volgende boek worden. Vol met heerlijkheden van zogenaamde 'nonna's'. Wij hebben er al trek in!

Ster advertentie
Ster advertentie