Ekdom In De Ochtend

Kandace Springs live bij Ekdom in de Ochtend

  1. Nieuwschevron right
  2. Kandace Springs live bij Ekdom in de Ochtend

Gewapend met alleen een piano speelde Kandace Springs je de vrijdagochtend door. Zo, zó mooi!

Fluitende vogeltjes, een stromend beekje, golfjes op het strand of... een liedje van Kandace Springs op de piano, dat zijn echt de perfecte geluiden om mee wakker te worden. Goed nieuws voor de vrijdagochtend dus, want toen kwam de zangeres uit Nashville langs om niet één, maar twee hartverscheurend mooie liedjes te spelen.

Kandace Springs

Ze komt uit een muzikaal nest, haar vader was ook al soulzanger, dus kreeg Kandace de nodige soul met de paplepel ingegoten. Haar debuut-EP uit 2014 bracht haar al onder de aandacht bij muziekliefhebbers en bij de nodige talkshows op de bühne. Een goed begin is het halve werk en nu is haar album Soul Eyes uit op het legendarische Blue Note label.

Dat goede begin is niet onopgemerkt gebleven. Zo zag bijvoorbeeld Prince een video van haar en stuurde haar direct een mailtje met de vraag of ze op zijn landgoed Paisley Park wilde optreden. "Uuuhm, natuurlijk!!!" was uiteraard het antwoord. En stond ze na een telefoontje gewoon met Prince te spelen. Dreams do come true.

Classic: 'The First Time Ever I Saw Your Face'

Kandace wilde zeker een klassieker doen als afsluiting van haar bezoekje aan de NPO Radio 2-studio en koos daarvoor een supersoulklassieker van Roberta Flack. Een prachtig liedje dat alleen met alleen haar stem en een piano zo, zó mooi is. Luister maar even.

Ster advertentie
Ster advertentie