Ekdom In De Ochtend

Patrick ving een kangoeroe met een lasso

  1. Nieuwschevron right
  2. Patrick ving een kangoeroe met een lasso

In Staphorst is dit weekend een kangoeroe gevangen. Bezoekers van het Café Spoorzicht zagen de wallaby voorbij huppen en schakelden de hulp in van Patrick Dunnik, die slechts één lassoworp nodig had om het dier te vangen. "Het was meer dom geluk," vertelt Patrick vanmorgen in Ekdom in de Ochtend.

Het bijzondere avontuur begon op zaterdagmiddag op het spoort tussen Meppel en Zwolle, waar het treinverkeer hinder ondervond omdat er een wallaby over het spoor hupte. De machinisten besloten aanvankelijk stapvoets te rijden, maar omdat de kangoeroe alle kanten op sprong werd het treinverkeer op het traject helemaal stilgelegd.

PATRICK TO THE RESCUE!

Een nietsvermoedende Patrick Dunnik stapte niet veel later de deur uit, toen hij werd aangesproken door twee cafébezoekers van het nabijgelegen Café Spoorzicht. Of hij hen wilde helpen met het vangen van een kangeroe. "Wat hebben zij gezopen?", dacht Patrick aanvankelijk.

OP DOM GELUK

"Hij was vorige week maandag al gespot, maar ik weet niet waar hij wegkomt," vertelt Patrick bij Ekdom in de Ochtend. Aanvankelijk hadden de drie mannen geen succes met hun vangpoging: de wallaby sprong over hun grijpende armen heen. "Hij was maar 80 centimeter groot, maar kon wel 1,90 meter hoog springen." Toen had Patrick een idee: "Ik pakte een touw, legde er een knoopje in en besloot op dom geluk een keertje te gooien."

HEBBES!

En jawel: Patrick gooide in één keer zijn provisorische lasso om de nek van de wallaby. Of hij nu de Lucky Luke van het dorp is? "Haha, dat zal vast," zegt de nuchtere Staphorster. En de wallaby? Patrick: "Die is met de dierenambulance meegegaan. Waar ze hem heen hebben gebracht weet ik niet, maar het beest maakt het prima."

Luister hier het gesprek tussen Gerard en de Lucky Luke van Staphorst terug:

Patrick ving een kangoeroe in Staphorst

Ster advertentie
Ster advertentie