Ekdom In De Ochtend

De drukste dag op de Wallen is...

  1. Nieuwschevron right
  2. De drukste dag op de Wallen is...

Voor het allerlaatst beginnen de 3 Dwaze Dagen. Op de Wallen zitten ze in de shit, want dan wipten de meeste mannen daar langs.

We hoorden al tijden wat geruchten over de drukste dag (of drukste dagen) op De Wallen. Kerst? Nieuwjaarsdag? Midzomernacht? Valentijnsdag misschien? Allemaal niet, je moet veel praktischer denken!

Drukste dag op de Wallen is tijdens 3 Dwaze Dagen

Als de vrouwen het zoveelste jurkje passen of in de ellenlange rij staan bij de kassan tijdens de 3 Dwaze Dagen, gaan de mannen wel even "de tassen alvast in de auto zetten". Tussen hele vette aanhalingstekens. Als de dames zich vermaken in de winkel, nemen de mannen het er in de rosse buurt van Amsterdam van.

Hoe we dat weten? Als Metje Blaak het zegt, dan is dat zeker waar. Zij kan het weten als ex-prostituee en voorvechtster voor de belangen van prostituees. Het blijkt dat de mannen echt bepakt en bezakt aankomen. Soms vergeten ze nog weleens wat, dus dan houden de prostituees er nog een leuk jurkje aan over.

Quote

Natuurlijk voelen de prostituees zich genaaid.

Metje Blaak

Verder voelen de prostituees (en dit zijn de woorden van Metje) zich "genaaid", want de 3 Dwaze Dagen stoppen. Het gegraai in de bakken en fikse kortingen passen niet meer in het nieuwe image van De Bijenkorf en dat betekent heel veel minder mannen naar de dames van lichte zeden.

Landbouwbeurs ook al gestopt

Metje maakt zich niet écht zorgen, maar baalt wel flink. "En dan zijn ze ook al met de landbouwbeurs gestopt," zegt ze. Het wordt ze niet makkelijker gemaakt allemaal. Maar in elk geval weet je nu op welke dag het het drukste is op de Wallen.

Ster advertentie
Ster advertentie