Ekdom In De Ochtend

Rotterdamse kerstboom komt terug als... champagne!

  1. Nieuwschevron right
  2. Rotterdamse kerstboom komt terug als... champagne!

Die prachtige kerstboom voor het stadhuis wordt bubbels, gin en limonade gemaakt!

Weet je nog hoe mooi die kerstboom erbij stond dit jaar voor het stadhuis in Rotterdam? Helaas komt ook aan de kerstperiode een eind en moest 'ie weg. Maar weggooien leek lokale onderneemster Maidie van den Bos zonde! Daar moet wat moois mee kunnen.

Drank gemaakt van kerstbomen

Dus gaat ze met de naalden aan de slag om daar flink wat flessen gin, 1000 liter siroop voor limonade en desserts, 500 flessen champagne-achtige bubbels en 500 flessen bubbeldrank zonder alcohol te maken. Dat kan namelijk gewoon door de suikers in de naalden en een goed fermentatie- en gistingsproces. Maidie legt het zelf uit...

Gerard houdt wel van een bubbeltje op zijn tijd en is gek op dennengeur, dus kan niet wachten tot hij kan klinken met een glaasje kerstboombubbels.

Tóch een R'damse kerstboom

Volgens jaar moeten de dranken klaar zijn, dus dat proeven gaat in de volgende kerstperiode wel lukken. De gemeente Rotterdam heeft laten weten dat er volgend jaar geen kerstboom komt, dus ergens is het mooi dat je zo volgende kerst gewoon kunt genieten van een Rotterdamse kerstboom. In vloeibare vorm. Dat wel.

Ster advertentie
Ster advertentie