Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Wet Willie - 'Street Corner Serenade'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Wet Willie - 'Street Corner Serenade'

Wet Willie klinkt misschien vies, maar ze maken stiekem wel heel lekkere liedjes!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voor een nieuw nummer uit De Kluis gaan we terug naar 1978, het jaar dat Gerard het levenslicht zag! Hij was nog iets te jong om Wet Willie te ontdekken, maar dat haalde hij later gelukkig in.

KEEP ON SMILING

Zo kunnen wij in Nederland alsnog kennismaken met Wet Willie. Iets wat in 1978 niet gebeurde, want alleen in Amerika scoorde Wet Willie een hitje met 'Keep On Smiling'. Datzelfde jaar stapte de band nog over naar Epic Records, het label dat ook Michael Jacksons Thriller uitbracht. Ook kregen de southern rockers uit Alabama een iets andere bezetting. Het 'nieuwe' Wet Willie deed het echter een stuk minder op Epic Records: er werden nog drie bescheiden hitjes gescoord, waaronder de kersverse Kluis-plaat 'Street Corner Serenade'.

GEDUMPT

Het was niet genoeg voor Epic Records: die dumpte Wet Willie, waarna de band uit elkaar ging. Enkele bandleden kwamen in de jaren negentig weer bij elkaar en touren nog altijd, ook al ligt het hoogtepunt waarschijnlijk al ver achter hen. Maakt niet uit: laten we voor nu vooral genieten van 'Street Corner Serenade'!

De Kluis: Wet Willie - 'Street Corner Serenade'

Ster advertentie
Ster advertentie