Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Gary U.S. Bonds - 'Out Of Work'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Gary U.S. Bonds - 'Out Of Work'

Als Bruce Springsteen fan is, kan het alleen maar een goede plaat zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eindelijk Gerard weer terug en hij mocht na een half uurtje programma weer De Kluis in voor een van zijn favoriete vaste items! Hij zette meteen een hele fijne plaat in de spotlights die je al tijden niet meer gehoord hebt: Gary U.S. Bonds met 'Out Of Work.

Rock 'n roll

Gary U.S. Bonds had al een behoorlijke carrière achter de rug in de sixties, maar in de eighties zat deze een beetje in het slop. Zonde, want hij is een van de grondleggers van de rock 'n roll. Zijn liedje 'Quarter To Three' werd terecht toegevoegd aan de prestigieuze lijst The Rock and Roll Hall of Fame's 500 Songs that Shaped Rock and Roll​.

Bruce Springsteen

Maar er was in de eighties goed nieuws, want Bruce Springsteen was groot fan! Hij hielp Gary een handje. Een nogal groot handje, want hij produceerde twee albums van voor naar achter en zijn E Street Band speelde het zelfs in. Dat is behoorlijk te horen, want het had écht net zo goed een Boss-plaat kunnen zijn.

Heel lekker en nog een aardige hit in de VS. Maar, zoals zo vaak in De Kluis, deed het in Nederland helemaal niks. Geen hit, geen klassieker, wel een duidelijke Kluis-plaat!

>> Alle liedjes uit De Kluis

De Kluis: Gary U.S. Bonds - 'Out Of Work'

Ster advertentie
Ster advertentie