Ekdom In De Ochtend

Gino ontdekte hoe echt vrienden op Facebook zijn

  1. Nieuwschevron right
  2. Gino ontdekte hoe echt vrienden op Facebook zijn

Je hebt misschien wel honderden vrienden op Facebook, maar hoe écht zijn die vrienden? Gino Bronkhorst nam de proef op de som.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zit jij op Facebook? Dan zie jij vast ook dagelijks veel vrienden voorbij komen. Van oude klasgenootjes, tot iemand met wie je ooit in de patatkraam hebt gewerkt, tot die vage kennis die je hooguit eens per jaar ziet. Ze komen allemaal voorbij, toch?

738 Facebookvrienden

Dat was bij Gino Bronkhorst (23) in elk geval precies het geval. Hij had zo'n 738 Facebookvrienden die regelmatig een foto likete of een reactie plaatsten. Tijdens zijn afstuderen onderzocht hij hoe goede vrienden deze Facebookvrienden nou écht waren. Daar wilde Gerard meer van weten en belde Gino op.

"Hey, hoe is het?"

Gino vroeg zich af waarom niemand van zijn Facebookvrienden ooit vroeg hoe het nou met hem ging. Hij besloot dat dan maar zélf te doen en stuurde ie-der-een een persoonlijk berichtje en stuitte op heel verschillende reacties.

Sommige mensen vonden het superleuk om weer eens wat van hem te horen, sommigen vertrouwden het niet helemaal en dachten dat 'ie iets van ze moest en sommigen werden ronduit boos en verwijderden 'm als vriend. Oh... en ongeveer een derde negeerde het bericht in zijn geheel.

Afstuderen

Ondertussen heeft hij dus heel wat bizarre resultaten binnen. Hij kan het allemaal gebruiken voor zijn afstudeeronderzoek. Of 'ie dat gaat halen, weet hij nog niet, maar volgens Gerard kan het niet meer misgaan. We zullen hem binnenkort een Facebookberichtje sturen hoe het nou met 'm is.

Ster advertentie
Ster advertentie