Ekdom In De Ochtend

We hebben voorzichtig behoefte aan wat vrolijkheid

  1. Nieuwschevron right
  2. We hebben voorzichtig behoefte aan wat vrolijkheid

Muziek is emotie. Muziek troost. Daarom laten we bij Ekdom in de Ochtend vooral de muziek spreken en proberen we - voorzichtig - wat vrolijkheid te brengen, want we merken dat daar behoefte aan is in deze donkere dagen.

Zaterdag stonden we op en vroegen we ons af: 'wat is er gebeurd?' Zondag stonden we op en vroegen we ons af: 'wat is er gebeurd?' Maandag stonden we op en vroegen we ons af: 'wat is er gebeurd?' Het was vrijdag de hel in Parijs.

Hoe nu verder?

In deze donkere, verschikkelijke tijden merken we iets. Misschien een beetje gek, misschien vreemd, maar we voelen een ongelooflijke drang naar wat vrolijkheid. We zijn niet de enige, als we de reacties in bijvoorbeeld de sms en app zien.

De vraag die we hebben is hoe het nu verder moet of gaat. Kunnen we nog naar een concertje? Nog rustig naar een pot voetbal? Op vakantie?

Peter - 'Peace'

We laten de muziek daarom spreken. Gerard kiest één plaat die het gevoel samenvat. Waarschijnlijk ken je 'm niet (hij staat niet eens op Spotify en heeft geen officiële clip), maar vanaf vandaag gaat hij niet meer uit je hoofd: 'Peace' van Peter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie