Ekdom In De Ochtend

Rik redde het leven van zijn tegenstander

  1. Nieuwschevron right
  2. Rik redde het leven van zijn tegenstander

Op het voetbalveld zag Rik Gunterman een van zijn tegenstanders in elkaar zakken. Hartaanval! Hij handelde meteen en redde daardoor het leven van de 41-jarige man.

Een enorme, dikke, superterechte staande ovatie voor Rik Gunterman! Even werden alle concurrentiegevoelens en strijdbijlen begraven, want het ging bijna he-le-maal mis op het veld bij de Zoetermeerse derby.

Rik vertelt zelf over hoe en wat...

Rik is een held! Hij redde het leven van zijn tegenstander die op het veld een hartaanval kreeg

DWO 4 speelde tegen DSO 7, normaal gesproken een titanenstrijd tussen twee geduchte concurrenten in Zoetermeer, maar deze pot draaide om iets heel anders.

Hartstilstand

Rik Gunterman zat namelijk op de bank van DWO en zag een 41-jarige tegenstander neergaan. Eerst dacht hij nog aan een epileptische aanval, maar al gauw zag hij dat het om een hartstilstand ging. Hij haalde de AED en ondertussen werden de hulpdiensten ingeschakeld en bijgesprongen door teamleden van beide clubs. Gezamenlijk, met Rik voorop, wisten de mannen het hart van de man weer aan de praat te krijgen.

Rustig blijven

Aan de telefoon bij Gerard is Rik er nuchter onder: "eigenlijk heeft iedereen indirect geholpen." Vooral rustig blijven was het geheim waardoor de hulpdiensten ook onder de indruk waren van hoe goed er gehandeld werd. Hij wist trouwens precies wat hij moest doen door een tijd sportleraren-opleiding en omdat hij nu bij de politie zit.

Gewoon supergoed gedaan! En daarom een dubbeldikke staande ovatie!!!

Ster advertentie
Ster advertentie