Ekdom In De Ochtend

Geen goede brievenbus? Geen post!

  1. Nieuwschevron right
  2. Geen goede brievenbus? Geen post!

Op de Griendweg in Amersfoort heb je dikke pech als je op een vakantiekaart zit te wachten, want daar wordt geen post meer bezorgd. De brievenbussen zijn namelijk te ver weg.

Heb je net je mooie nieuwbouwappartement betrokken, krijg je geen brieven of post! Niet omdat niemand ze je stuurt, maar omdat PostNL daar geen trek meer in heeft.

Post maar zelf ophalen

Op de Griendweg in Amersfoort zijn de brievenbussen te ver van de openbare weg geplaatst. Ook is er een postbode eerder dit jaar onderuit gegleden op gladde vlonders en brak daarbij zijn been. Vanaf dat moment moeten bewoners de post ophalen bij een sorteercentrum.

Bewoners laten het er niet bij zitten

PostNL geen zin om te bezorgen? Bewoners geen zin om zelf te halen. Ze laten het er ook niet bij zitten en spannen een zaak aan. Volledig willekeurig belden we naar de Griendweg en Niels Hartgers kon precies uitleggen hoe de vork in de steel zit.

Brievenbusregels

Hoe dit afloopt, is maar de vraag, want er zijn gewoon regeltjes voor de brievenbus. Zo mag 'ie bijvoorbeeld maximaal 10 meter van de openbare weg staan, hij moet horizontaal zijn geplaatst en minimaal 60 centimeter van de grond. Oh... en er is ook een 'ideale brievenbusplaatsing' voor de postbode. Raar verhaal.

>> Alle voorwaarden voor je brievenbus vind je natuurlijk bij PostNL

Ster advertentie
Ster advertentie