Ekdom In De Ochtend

Martijn vond een 88 jaar oude camera en ontwikkelde het filmpje

  1. Nieuwschevron right
  2. Martijn vond een 88 jaar oude camera en ontwikkelde het filmpje

Mooi verhaal! Martijn kocht bij een camera bij een kringloper en daar zat een rolletje in. Nu wil 'ie natuurlijk weten wie er op de foto's staan!

Stomtoevallig liep fotograaf Martijn van Oers tegen een schitterende vondst aan: vier foto's van (waarschijnlijk) 70 jaar oud uit een prachtige camera. Het ging ongeveer zo...

Camera uit 1929

Martijn was al een tijdje op zoek naar een camera met zo'n harmonica-lens als decoratie in zijn huis. Hij heeft wel wat met camera's als fotograaf, dus helemaal geen gekke keuze. Bij een tweedehands winkel vond hij een mooi exemplaar (Zeiss Ikon 520/2 uit 1929, bleek later) en eenmaal thuis bleek daar nog een rolletje in te zitten!

En nog mooier: er bleken dus nog foto's op te staan! Met veel hulp van collega-fotograaf Johan Hollema lukte het om het filmpje (waarschijnlijk rond de 70 jaar oud van Franse origine) te ontwikkelen. Daar moest Gerard het fijne van weten en belde even met Martijn.

Martijn van Oers vond een 88 jaar oude camera en ontwikkelde het filmpje - wie staan erop?

Te gek verhaal, maar wie zijn deze dame en heer op de foto? Inmiddels is Martijn erachter dat ze gemaakt zijn in Biarritz, Frankrijk, maar of het vakantiekiekjes zijn van een Hollands stel of een Frans lokaal koppel is? En wat waren ze in Biarritz aan het doen? En vooral: wie zijn het!!?

Bekijk de foto's:

Tips? Let us know

Denk jij nou: 'hey, ik weet wie het zijn!' Of heb je überhaupt meer info? Laat het ons weten via ekdomindeochtend [at] bnnvara.nl en dan passen wij het door naar Martijn van Oers.

>> Check het uitgebreide verhaal van Martijn van Oers zelf op zoom.nl

Ster advertentie
Ster advertentie