Ekdom In De Ochtend

Marieke zat vlakbij het epicentrum van de aardbeving tussen Turkije en Griekenland

  1. Nieuwschevron right
  2. Marieke zat vlakbij het epicentrum van de aardbeving tussen Turkije en Griekenland

Ben je rustig op vakantie, word je wakkergeschud door een heftige aardbeving. Het gebeurde Marieke en Gerard belde haar even.

In de nacht van donderdag op vrijdag werden Griekenland en Turkije opgeschrikt door een flinke aardbeving van 6,7 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag vlakbij badplaats Bodrum in zee en daardoor schrokken veel toeristen (en natuurlijk ook de lokale bevolking) op het Griekse eiland Kos en rondom Bodrum, Turkije wakker.

>> Meer over deze aardbeving bij de NOS

Doden en gewonden

Op Kos zijn zelfs twee mensen overleden en er wordt gesproken over meer dan 100 gewonden. Nog steeds is niet alles duidelijk, maar wel dat het een heftige aardbeving was. Ook zijn er delen van gebouwen ingestort en zijn er veel scheuren te zien.

Veel Nederlanders in de buurt

Er blijken veel Nederlanders in de buurt te zitten, want die genieten van de Turks-Griekse zon. Zo ook Marieke van Amelsfort. Zij vierde vakantie in Akyarlar, nog dichterbij het epicentrum dan Bodrum. Gerard belde haar over de situatie.

Marieke vanuit Akyarlar, Bodrum

Zij werd letterlijk wakkergeschud uit haar hotelbed. Ook haar 11-jarige zoon schrok behoorlijk toen alles piepte, kraakte en schudde in het hotel. Toen het maar bleef bewegen, leek het ze beter om naar buiten te gaan.

Quote

We lagen te slapen en de boel begint te schudden en alles piept en kraakt. Dan wordt je wel wakker. Dan zit je wel meteen rechtop in je bed.

Marieke van Amelsfort

Het hotel werd vlak daarna ontruimd en zo zat Marieke al gauw met alle gasten buiten.

"Weinig paniek"

Matrassen werden naar buiten gesleept, net als lakens en dekens en banken uit de lobby. Het zag er bizar uit, maar van paniek kon Marieke niet spreken ondanks de naschokken. Het leek allemaal goed onder controle.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog even vakantie

Marieke blijft tot zondag nog genieten van haar vakantie, maar is wel een beetje geschrokken. "Je stelt je op dingen in tegenwoordig, maar dit stond niet op ons lijstje,” vertelt ze aan Gerard. Hopelijk zijn de naschokken en bevingen geweest en kunnen ze nog een paar dagen relaxed Turkije pakken...

Ster advertentie
Ster advertentie