Ekdom In De Ochtend

Gerards radiomarathon tegen kanker

  1. Nieuwschevron right
  2. Gerards radiomarathon tegen kanker

Als afsluiter van de KWF Marathonweken gaat Gerard 16 uur lang live radiomaken op de Esplanade in Almere. Dat is niet alles, heel NPO Radio 2 komt in actie voor onderzoek tegen kanker.

Gerard is je host op 20 april. Van 6:00 tot 22:00 houdt hij je samen met verslaggever Bart Arens op de hoogte van alles wat er gebeurt tijdens de 16 uur durende radiomarathon. En er gebeurt heel wat. Overal in het land worden marathonacties gehouden en ook onze dj's doen mee. Gerard en Bart hebben contact met hen, vanuit de Marathon Headquarters op de Esplanade in Almere.

dj-marathons

Steun de marathons van onze dj's!

Tijdens de radiomarathon roept Gerard Ekdom de luisteraars op om in actie te komen en zo geld in te zamelen voor een dierbare die met kanker te maken heeft of heeft gehad. De opbrengst wordt door KWF gebruikt voor onderzoek tegen kanker. Luisteraars kunnen naar Almere komen om hun actie uit te voeren of hun verhaal live op de radio te vertellen. In Gerards Muziek Marathon Grabbelton haalt Gerard Ekdom elk uur twee platen uit een grabbelton. Luisteraars kunnen via een sms laten weten welke plaat zij willen horen en steunen daarmee KWF.

NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes fietst 20 april op de fiets van zijn overleden vader een rondje Markermeer. Hij finisht ‘s avonds live in het televisieprogramma Marathon Live (AVROTROS) op NPO 1. Wouter: “Tien maanden geleden is mijn vader overleden aan darmkanker. Ik wil op zijn fiets een daad stellen en ga daarom rondom het Markermeer fietsen. Het is geen racefiets maar een gewone toerfiets. Een volledig rondje is 165 km, dus het zal een erg zware, heftige uitdaging zijn. Maar het haalt het niet bij wat mijn vader, en iedereen die met deze vreselijke ziekte te maken krijgt, moet meemaken. Ik hoop veel geld voor KWF op te halen om verder onderzoek te doen, want ooit kunnen we deze ziekte aan. Hoe meer geld, hoe eerder dát punt is bereikt!” Luisteraars kunnen ook met Wouter meefietsen op een van de spinningfietsen op het plein in Almere.

De andere acties van de NPO Radio 2 dj’s worden de komende dagen bekendgemaakt. Op 20 april is de NPO Radio 2 Marathon Live de hele dag te volgen via NPO Radio 2, de livestream van NPO Radio 2 en op NPO Best.

KWF Marathonweken

De afgelopen maanden zijn er tientallen marathonacties geweest om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Van een door Roel van Velzen geïnitieerde straatmuzikantenmarathon tot een zwemmarathon met olympisch kampioen Maarten van der Weijden, een zumbamarathon en een stoepkrijtactie; iedereen kan marathons en andere acties initiëren tijdens de KWF Marathonweken. Meer informatie over de marathonweken is te vinden op www.kwf.nl.

Marathon Live

Woensdag 20 april om 20.30 uur op NPO 1 presenteren Caroline Tensen en Annemieke Schollaardt de tv-show Marathon Live. Vanuit Almere ontvangen de presentatoren initiatiefnemers van verschillende acties en wordt de opbrengst van de KWF Marathonweken bekendgemaakt. Daarnaast zijn er indrukwekkende verhalen van patiënten en onderzoekers. Marathon staat symbool voor kankeronderzoek: het is een lang en intensief traject. Samen komen we steeds dichterbij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.

Marathon Live
DJ: Gerard Ekdom
20 april 6:00 - 22:00 uur
Esplanade, Almere

Ster advertentie
Ster advertentie