Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Skipper Wise - 'Standing Outside In The Rain'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Skipper Wise - 'Standing Outside In The Rain'

Na een tijdje in een jazzensemble, ging Skipper Wise solo aan de bak. Een paar radiohitjes tot gevolg en een mooie toevoeging aan De Kluis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De schatkamer van de vergeten hitjes levert weer een pareltje op uit een tijd waar saxofoons nog gewoon door saxofoons gespeeld werden en niet uit een computertje kwamen. Back to 1990, of eigenlijk 1989.

Jaar later in Nederland

Want 'Standing Outside In The Rain' van Skipper Wise kwam al uit in '89, maar deed er een jaar over om Nederland te bereiken. Daar werd het een heel klein hitje om lekker bij weg te dromen.

Skipper Wise

Dat deed 'ie solo, maar in de jaren daarvoor was hij betrokken bij een hele rits aan projecten, onder meer in de jazz. Solo ging het hem ook prima af en nog steeds maakt hij muziek. De lange, blonde lokken is hij kwijt op zijn 59e verjaardag, maar ziet er beter uit dan ooit. En die plaat uit '89 klinkt nog steeds te gek.

>> Alle liedjes uit De Kluis

Twee keer is scheepsrecht

Inmiddels zijn we twee jaar verder en is Gerard een keer op vakantie. Dus had Jan-Willem Roodbeen de sleutels gekregen van De Kluis. Hij kwam eruit met... Skipper Wise! Nog een keer. Extra toepasselijk door de extreem natte nacht en zo leuk dat Jan-Willem het toch niet kon laten. Dus bij hoge uitzondering nog een keer uit De Kluis: 'Standing Outside In The Rain'.

De Kluis: Skipper Wise - 'Standing Outside In The Rain'

Ster advertentie
Ster advertentie