Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Elbow Bones & The Racketeers - 'A Night In New York'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Elbow Bones & The Racketeers - 'A Night In New York'

Een enorme eendagsvlieg waar Gerard verder weinig over wist te vertellen. Ja, die liedjes bestaan! En klinken wel gewoon lekker!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het liedje kwam in 1983 uit, maar werd in 1984 een hitje in The States. Dus welk stempeltje doen we er nou op in de archieven in De Kluis. Maar dat is niet het enige wat onduidelijk is rondom Elbow Bones & The Racketeers.

Deze ultieme eendagsvlieg is zelfs voor Gerard een onbekende. Daarom zijn we zelf even de muziekencyclopedie ingedoken en kwamen op een opmerkelijk verhaal over de herkomst van de band.

Wie is Elbow Bones?

De man achter Elbow Bones & The Racketeers is August Darnell. Jazeker, de zanger van Kid Creole and the Coconuts (hij is nogal van de lange bandnamen, blijkt). Hij was bevriend met John Rynski, die het pseudoniem Elbow Bones van zijn buddy had gekregen, omdat hij door wat ellenbogenwerk zo ver in de business is gekomen. Ze kennen elkaar omdat John het licht verzorgde bij optredens van August. Echt! Hij bleek lekker te kunnen zingen en samen met songwriter Ron Rogers dook hij de studio in en maakte de single 'A Night In New York'.

Dat werd een dikke hit. Helaas bleef het er voor dit orkest bij, maar toch! Niet slecht voor een lichtman.

>> Alle liedjes uit De Kluis

Ster advertentie
Ster advertentie