Ekdom In De Ochtend

Papa Van Bronckhorst: "Prachtig! Een jongensdroom"

  1. Nieuwschevron right
  2. Papa Van Bronckhorst: "Prachtig! Een jongensdroom"

Giovanni van Bronckhorst maakte als trainer Feyenoord kampioen. Daar was zijn vader Victor natuurlijk apetrots op. Hij vertelde hoe hij het kampioenschap zélf meemaakte.

Het kan je niet ontgaan zijn: na 18 jaar is Feyenoord eindelijk weer landskampioen na een prachtig seizoen waar ze van begin tot eind bovenaan stonden. Een schitterende kroon op het werk van trainer van Giovanni van Bronckhorst die met tranen in de ogen in een bomvolle Kuip ook de kampioensschaal in zijn handen mocht houden.

Hij noemde het misschien wel het mooiste moment van zijn carrière. Maar niet alleen voor hem, want zijn ouders volgen Giovanni op de voet en zagen hun zoon winnen. Apetrots waren ze! We belden even met papa Van Bronckhorst, Victor:

Vader van Giovanni van Bronckhorst is supertrots op het landskampioenschap van zijn zoon

"Gewoon kippenvel, een jongensdroom"

Het leek een spannende middag te worden in Rotterdam, maar Victor had alle zenuwen onder controle. Veel meer dan de week ervoor bij de wedstrijd tegen Excelsior waar het kampioenschap net niet verzilverd werd. Het bleek allemaal een stuk minder spannend, want binnen 50 seconden besliste Kuyt praktisch de hele competitie. "Prachtig! Heel de Kuip ontplofte, joh," vertelde Victor.

Quote

Het is een jongensdroom, hè? Van Bronckhorst maakt Feyenoord kampioen. Heel emotioneel ben je daar dan mee.

Victor van Bronckhorst, vader van trainer Giovanni

Trots. Dat is 'ie dus, maar dat zal je niet verbazen en dat mag duidelijk zijn. Ondertussen heeft hij zelfs meegespeeld op een speciale kampioenssingle en gaat de grijns niet meer van zijn gezicht. Wat zoet!

Ster advertentie
Ster advertentie