Ekdom In De Ochtend

Dit zijn de goorste dingen in je keuken

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de goorste dingen in je keuken

"Geen schuursponsjes gebruiken," zegt het Voedingscentrum. Maar wat dan wel!?

Het advies is simpel: gebruik geen sponsjes om schoon te maken en hergebruik ze al helemaal niet. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat een gebruikt sponsje meer bacteriën bevat dan een gemiddelde wc-bril! Gadverdamme.

Wassen? Geen oplossing!

Er zijn ook mensen die de sponsjes wassen. Een stuk goedkoper dan telkens nieuwe kopen, maar dat werkt alleen maar averechts! Het poreuze materiaal houdt de viezigheid vast en door de warmte kunnen resistente bacteriën zich lekker vermenigvuldigen. Als je er dan mee schoonmaakt, gaan ze overal zitten. Dat wil je niet!

Gebruik geen sponsjes meer in de keuken! Voedingscentrum zegt dat het extreem vies is

Wat dan wel!?

Oké, geen sponsjes dus, maar wat als je toch je huis wilt schoonmaken? Op zich geen gek idee namelijk. Het beste om schoon te maken, is papieren keukenrol die je daarna weggooit. Dat verspreidt geen bacteriën. Ook een optie: van die lekkere gele vaatdoekjes, maar dan moet je die wel elke dag even wassen op 60 graden of hoger.

En voor de afwas dan? Heel gek idee: een afwasborstel! Dat houdt een stuk minder bacteriën vast en dus een hygiënisch alternatief.

Smaakpolitie

Wouter en Jeroen wilde toch nog een second opinion hierover en wie bel je dan? Mister hygiënische keuze, Rob Geus van De Smaakpolitie. Bij hem mochten ze eigenlijk niet eens beginnen over doekjes en sponsjes. De rillingen liepen al over zijn rug en hij werd zelfs een beetje moedeloos van de Hollandse liefde voor deze schoonmaakproducten.

Rob Geus wordt moedeloos van dat Nederlanders maar vieze doekjes en sponsjes blijven gebruiken

Maar op zich was het advies dus goed.

Nou, nu kun je écht schoonmaken.

Ster advertentie
Ster advertentie