Ekdom In De Ochtend

Cool Uncle & Jessie Ware - 'Break Away'

  1. Nieuwschevron right
  2. Cool Uncle & Jessie Ware - 'Break Away'

Vijf sterren voor de plaat die Cool Uncle maakte samen met Jessie Ware. Hij past zó goed bij Gerard dat hij hem een week lang elke dag draait.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat een ongelooflijk lekkere track zeg! Cool Uncle dook de studio in met Jessie Ware en dat moet wel een feest zijn geweest. Resultaat: 'Break Away' en die single ademt aan alle kanten Gerard Ekdom. Vandaar dat hij hem een week lang elke ochtend draait en uitroept tot 5-sterren Track.

Cool Uncle: Bobby en Jack

Maar wie is die mysterieuze Cool Uncle dan? Bobby Caldwell en Jack Splash. Bobby Caldwell is inmiddels 64 en begon in de seventies al met het releasen van platen. De meest bekende is niet eens van hem, want hij was met een sample te horen in 2Pac's 'Do For Love'. Zelf maakte hij laid back funk en fijne soul.

Hij wordt in Cool Uncle bijgestaan door R&B producer Jack Splash, waar we eigenlijk weinig van hebben gehoord en even zo weinig over weten. Hij heeft wel al bakken met liedjes geproduceerd voor de groten der aarde.

Het beste uit elkaar

In dit project halen Jack en Bobby het beste in elkaar naar boven. Bobby zingt als in zijn supersoulvolle hoogtijdagen en Jack geeft net dat eigentijdse randje en de beat wat vetter dat het gewoon een fantastische plaat is. Als dan ook nog een van Gerards favoriete zangeressen, Jessie Ware, meedoet, is het superlogisch om hem uit te roepen tot 5-sterren Track.

>> Check ook het hele album alhier

En beluister de hele track:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie