Ekdom In De Ochtend

Muziek uit Nashville: het geheim van Jacquire King

  1. Nieuwschevron right
  2. Muziek uit Nashville: het geheim van Jacquire King

Bijna geen enkele artiest neemt van begin tot eind zijn plaat helemaal zelf op. Een producer is onmisbaar en laat Gerard nou net een afspraak hebben met dé producer van het moment: Jacquire King.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Degene achter de knoppen tijdens de opname zorgt voor zo veel dat het eigenlijk nauwelijks te benoemen is hoe belangrijk een producer is. Hij is belangrijk en ook heel belangrijk voor de sound van een plaat die een artiest wil opnemen. Eén van de meestgewilde producers van het moment is Jacquire King die albums opnam van James Bay, Kings of Leon, Tom Waits, Of Monsters And Men, Norah Jones and so on...

Superstudio in Nashville

En laat die nou net in Nashville wonen en daar een superstudio runnen, want dat is wat je doet in Music City. Tussen de opnames met een Britse band door had hij even tijd voor Gerard om te vertellen wat zijn geheim is.

Het geheim

Dat is niet in één ding te vatten. Het gaat er vooral om dat de artiest zich goed voelt en hij het gevoel heeft dat hij de plaat maakt die hij wil maken. Daar moet je als producer niet tussen gaan zitten. Daarnaast helpt zo'n superdeluxe studio als die van Jacquire ook, want alleen al met zo'n echo chamber kun je zo veel dingen doen met je stem, instrumenten of andere dingen die geluid maken, dat de mogelijkheden eindeloos lijken.

Jacquire is druk met zijn volgende projecten. Van Britse bandjes tot een Israelische singer-songwriter... hij heeft het druk zat en daar is de topproducer heel, héél blij mee.

Ster advertentie
Ster advertentie