Ekdom In De Ochtend

Verse Hollandse Nieuwe

  1. Nieuwschevron right
  2. Verse Hollandse Nieuwe

De zomer kan nu écht beginnen, want de Hollandse Nieuwe zijn te krijgen. Topviskok Bart van Olphen kwam langs om de haring klaar te maken met een twist en dat was heer-lijk!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hollandse Nieuwe! Altijd vetter dan vorig jaar, altijd meer smaak, altijd nog weer net iets beter natuurlijk. Dat geloven we allemaal, maar willen we vooral proeven.

Bart van Olphen

Ja, ook om 8.00 uur 's ochtends, maar dan moet het niet zijn klaargemaakt door een willekeurige visboek van de markt. Nee, dan willen we de allerbeste. En zo stond topviskok Bart van Olphen op woensdagochtend in de studio een heerlijke haring te bereiden met een Japanse dressing. Hem kennen we onder meer van de boeken Bart's Fish Tales, de Visbijbel en Vis uit Blik of als vriend van Jamie Oliver waar hij ook het een en ander voor bij elkaar kookt.

Heerlijks delen

Dat was heerlijk! Je ziet in bovenstaand filmpje dat Gerard bijna emotioneel wordt van hoe lekker hij het vindt. Bart had genoeg mee, dus wilden we het heerlijks eerlijk delen. Luisteraar Nils wist zich snel genoeg door ons belpanel te loodsen en mocht een hapje meeprikken. Net als Neerlands grootste haringlover Luuk. Allebei helemaal hoteldebotel.

Hoe maak je dit zelf?

Bart staat ook bekend om de kortste kookshow ter wereld. Op instagram maakt hij de lekkerste gerechten in filmpjes van 15 seconden. Als het daar wel heel kort wordt, zet hij een compleet recept op zijn site Fish Tales. Deze is alleen zo simpel, dat je uit de voeten kunt met het korte filmpje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie