Ekdom In De Ochtend

Rutger woonde jarenlang op "neppostcode" en dat was een hel

  1. Nieuwschevron right
  2. Rutger woonde jarenlang op "neppostcode" en dat was een hel

Wonen op postcode 1111 AA blijkt alles behalve leuk met bergen reclamepost, onbestelde pakketjes en deurwaarders. Rutger maakte het mee.

Je denkt er misschien nooit aan, maar je postcode kan bepalen hoe lekker je in een bepaalde woning woont. Gisteren kwam er een bizar artikel van Vice (dat Metronieuws later ook oppikte) tot Gerard dat ging over het wonen op een zogenaamde "neppostcode".

Wat zijn "neppostcodes"

Het gaat dan om bijvoorbeeld 1234 AB of 1111 AA of iets in die richting. Het blijkt namelijk dat veel mensen vaak van dit soort "neppostcodes" invullen als ze een proefabonnement aanvragen, spullen bestellen of een bepaalde service afsluiten. Een fake-adres dus.

Rutger Punt woonde jarenlang op 1111 AA, nummertje 2, dus kon een stomverbaasde Gerard er alles over vertellen.

Rutger woonde jarenlang op een "neppostcode" en dat was geen feest

"Af en toe best grappig"

Rutger kreeg daarom post voor onder meer Donald Duck, P. Penis, Piet Paulusma en die post liep uiteen van proefabonnementen tot complete digitale tv-sets. "Die proefabonnementen of gadgets had je nog wel wat aan," vertelde Rutger, dus die bewaarde hij vaak wel. "Af en toe was dat best grappig."

Lol er gauw af

Maar na het zeventiende proefabonnement op de NRC was de lol er wel af. In het begin belde Rutger dan keurig naar de klantenservice, maar dat hield vrij snel op. Hij kon wel bezig blijven. Gevolg: "over het algemeen gewoon weglazeren."

Echt vervelend werd het toen hij tot een incassotraject in werd getrokken (dat gelukkig gauw opgelost werd toen de organisatie doorhad met 'dhr. Penis' te maken te hebben) of tot twee keer toe fanatieke deurwaarders aan de deur had. Ook de brievenbus overstroomde steevast als Rutger op vakantie was. Oh... en bol.com wilde in de buurt geen pakketjes bezorgen, omdat er te veel wanbetalers ingeschreven stonden op het adres.

Verhuisd

Rutger kan er inmiddels wel om lachen, want hij heeft de liefde ver van 1111 AA gevonden. Zijn buurvrouw had het geluk haar postcode te kunnen veranderen, omdat ze een hoekhuis had, maar verder had je er gewoon maar mee te leven.

Denk dus even twee keer na voor je een fake-adres invult.

>> Check een uitgebreid, bizar artikel over "neppostcodes" bij Vice

Ster advertentie
Ster advertentie