Ekdom In De Ochtend

Jaira (13) runt zelf bijlesschool: supergroot succes

  1. Nieuwschevron right
  2. Jaira (13) runt zelf bijlesschool: supergroot succes

Samen met haar zus van 15 runt Jaira van 13 een bijlesschooltje vanuit hun woonkamer. Dat is zo succesvol dat ze ruimte tekort komen.

Zie je bovenstaande foto? Dat is slechts een kleine greep van bijlesschool Makandra in Amsterdam Zuid-Oost. Op het eerste gezicht niets bijzonders totdat je hoort wie de school runt: de 13-jarige Jaira Daal. Dat doet ze samen met haar zus van 15 vanuit de woonkamer van haar ouders en dat is een doorslaand succes. Maar écht!

Bellen met directrice Jaira

Daarom belde Gerard op dinsdagmorgen met haar en ze kon het, als een ware lerares, haarfijn uitleggen.

Jaira (13) runt zelf een bijles-school en dat gaat supergoed

Verder helpt haar vader ook met bijspijkeren en haar moeder zorgt onder meer voor de catering. Ook uit de buurt komt de hulp aanwaaien. Dat zorgt voor een supergoede sfeer en een hele club aan kinderen die weer dikke voldoendes halen op hun rapport.

Het geheim: goede sfeer

Het geheim van de school volgens Jaira? "De sfeer," zegt ze volmondig. En als de studentjes ook veel opsteken van de bijlessen, is het geen probleem om op hun vrije zondag naar het woonkamerschooltje in Zuid-Oost te komen! Sterker nog: ze gaan op zoek naar uitbreiding, want er is door het ruimtegebrek een kleine wachtlijst ontstaan.

Kortom: een doorslaand succes en daarom een dikke staande ovatie voor Jaira en de rest van het team van Makandra!

>> Meer weten? Check de site van School Makandra

Ster advertentie
Ster advertentie