Ekdom In De Ochtend

Bakkerij De Rond moet sluiten wegens "overlast"

  1. Nieuwschevron right
  2. Bakkerij De Rond moet sluiten wegens "overlast"

Al meer dan 40 jaar kun je midden in de nacht vers brood halen bij Bakkerij De Rond. Maar de zaak gaat dicht, onder meer door nieuwe, klagende buren.

Treurig nieuws! Meer dan veertig jaar kon je bij Bakkerij A.M. De Rond op de Overtoom in Amsterdam terecht voor je warme croissantjes en vers brood. Niet alleen tussen negen en vijf. Nee, hij stond bekend als "nachtbakker", want vanaf 3.30 uur 's ochtend kon je al bij hem naar binnen wandelen. Daar komt een einde aan. De zaak staat te huur en aan het einde van het jaar draait Harry de deur op slot.

De buurt is namelijk veranderd en allerlei "yuppen met koopwoningen" klagen flink over de bakker. Waarover precies, is de bakker zelf compleet onduidelijk. Hij én stadstoezicht horen en zien helemaal geen overlast, maar het levert een bak ellende en gezeur op.

Klagen na veertig jaar!?

Als je bedenkt dat de bakker er al veertig jaar zit, is ineens klagen over dat er een bakker zit vrij opmerkelijk. Dat is een beetje hetzelfde als op vakantie gaan naar een warm land en dan gaan klagen over de hitte. Je weet toch waar je aan begint?

Gerard voelde wel wat voor de zaak voor "nachtbakker" De Rond in Amsterdam en besloot wat steun te bieden met zijn Bond Tegen Vertrutting. Wel het minste wat 'ie kon doen.

Quote

Amsterdam is Amsterdam niet meer

Harry van der Manden, bakker bij A.M. De Rond

Oké, oké, toegegeven... klagende buren zijn niet het enige waarom Harry zijn bakkersschort aan de wilgen hangt. Ook een nieuwe investeringsronde ziet hij niet meer zitten op zijn 60e, de consumentenmarkt is veranderd en de eeuwige strijd om een vergunning te krijgen om 's nachts te bakken dragen bij aan de keuze. We begrijpen het eigenlijk wel een beetje, maar jammer is het wel!

Zeker omdat de zeurders zo hun gelijk krijgen. En dat vindt De Bond Tegen Vertrutting uiteraard niet oké.

Ster advertentie
Ster advertentie