Ekdom In De Ochtend

Denmark Street: dé muzikale straat van Londen

  1. Nieuwschevron right
  2. Denmark Street: dé muzikale straat van Londen

Van Elton John die op het dak 'Your Song' schreef tot David Bowie die er in een camper sliep. Het gebeurde allemaal in Denmark Street.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan het randje van de wijk Camden ligt een hele, héle bijzondere straat voor de muziekliefhebber. Of eigenlijk meer een steeg. En eigenlijk ziet hij er behalve de enorme hoeveelheid instrumentenwinkels inmiddels ook niet zo bijzonder meer uit. Maar bedenk eens wat er allemaal in Denmark Street gebeurde! Dan is het holy ground hoor!

Gerard noemt al een behoorlijke lijst baanbrekende gebeurtenissen in dit kleine straatje, maar hieronder een klein overzichtje. Mocht je in de buurt zijn...

4: Regent Sound Studio waar The Rolling Stones hun eerste album opnamen, maar ook veel meer bands legendarische platen maakten.

5: New Music Express, beter bekend als het muziekblad NME, begon op dit adres.

6: Hierboven woonden The Sex Pistols in de seventies terwijl ze hun eerste demo's en liedjes opnamen.

7: platenbazen Box & Cox hadden hier hun kantoor.

9: Giocanda Café, waar alle muzikanten met elkaar aan het socialisen waren en muziekplannen smeedden, waaronder David Bowie en Jimi Hendrix.

20: Mills Music, bekende producer die onder meer Paul Simon vertelde dat hij commercieel niet interessant was. Maar ook waar Elton John samen met Bernie Taupin op het dak 'Your Song' schreef.

27: Andy's Guitars, waar Scott Gorham van Thin Lizzy zijn eerste gitaar kocht.

En dan hebben we het nog niet eens over de plek waar 'She Really Got Me' van The Kinks is opgenomen en het hele muzikale landschap daarme veranderden of de stoep waar David Bowie zijn camper parkeerde en overnachtte tijdens het opnemen.

Holy ground indeed!

Ster advertentie
Ster advertentie