Ekdom In De Ochtend

Maggie Rogers - 'Alaska'

  1. Nieuwschevron right
  2. Maggie Rogers - 'Alaska'

Vanuit het niks leren we via Pharrell Williams ene Maggie Rogers kennen die met haar single 'Alaska' keihard binnenkomt. Deze 5-sterren Track ga je wel even onthouden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Denk je deze week 'hè, wat word ik toch lekker wakker met dat dromerige popliedje dat ik elke dag bij Gerard hoor', dan kan dat heel goed kloppen. Gerards keuze voor zijn 5-sterren Track is gevallen op 'Alaska' van Maggie Rogers en daarom hoor je die track een week lang elke avond in de ochtendshow op NPO Radio 2.

Maggie Rogers

Al tijden maakte Maggie folky muziek, maar ze ontwikkelde zich en neigde een beetje richting de electronische muziek. Ondertussen verhuisde ze naar Frankrijk en weer terug naar de VS en bleef ze muziek maken en produceren.

Ze wist een plekje te bemachtigen bij een masterclass van de grote Pharrell Williams. Daar mocht ze haar muziek laten horen en bij het horen van een ruwe versie van 'Alaska' viel Pharrell helemaal stil. De tranen schoten in zijn ogen, zo mooi vond hij het. Echt.

Quote

I’ve never heard anyone like you before, and I’ve never heard anything that sounds like that. That’s a drug for me.

Pharrell Williams

Als daar een video van opgenomen is en deze op internet verschijnt, kan het heel snel gaan met je carrière.

'Alaska'

Nu is daar dus het volledige 'Alaska' uitgebracht: een bijna hypnotiserend liedje die je na één keer luisteren gewoon nog een keer wil horen. Doe dat gewoon, want hij wordt alleen maar beter en beter. Niet gek dat Pharrell zo onder de indruk was toen hij het hoorde. En hij kan het als hitkanon het beste weten. Check de hele track hieronder en luister naar Ekdom in de Ochtend, want daar hoor je 'm geheid deze week voorbij komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie