Ekdom In De Ochtend

Zo stel je je telefoon in zodat je veilig kunt hardlopen

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo stel je je telefoon in zodat je veilig kunt hardlopen

Buiten sporten met deze temperaturen is niet zonder risico. Loop geen risico en stel je telefoon in zodat je gegevens en noodnummers te vinden zijn. Ook voor hulpverleners.

Gerard is gek op hardlopen. Zeker met het zonnetje op je kop nodigt het uit extra uit om je work-out buiten te doen. Maar met stijgende temperaturen stijgt ook het risico op ongevallen. Denk aan vochttekort, oververhitting of een nare val (dat kan natuurlijk ook met koel weer gebeuren, weten wij ook). En dan..? Wat dan?

Gegevens onvindbaar

Het blijkt namelijk dat bijzonder weinig sporters die in de hitte een work-out doen, hun ID-kaart mee hebben. Sterker nog: het is zelden te achterhalen wie ze zijn, mocht het misgaan. Laat staan dat hulpverleners weten wie ze moeten bellen (na 112) of welke bloedgroep je hebt.

Hoe zorg je dat veilig kunt hardlopen met de hitte, mocht je een ongeval krijgen?

Gerard belde daarom even met Eric Roeske, oud topatleet. Hij had als verfent buitensporter wel een tip: zet je gegevens in je schoen.

Maarja... dan moet iemand die je vindt, jouw schoenen uittrekken. Ook weer zo wat. Daarom een tippie van ons: stel je telefoon in!

Stap voor stap je telefoon instellen

Jij wil dus echt geen risico lopen, toch? Stel dan zo in een paar easy stapjes jouw telefoon veilig in, zodat jij, hulpverleners of een willekeurig persoon die jou gestrekt vindt juist kan handelen en weet wie je bent.

iPhone: open de app gezondheid —> medische ID.
Dan komt jouw nood-contact bij je noodoproep te staan. Eventueel is ook info als bloedgroep etc. daar uit te lezen.

Android: instellingen —> schermvergr. en bevelig. —> info en app-sneltoetsen —> gegevens eigenaar.
Je kunt daar zelf info toevoegen zoals je naam, noodnummer, geboortedatum, bloedgroep etc. Dat komt standaard op je startscherm te staan.

Voor andere telefoons zijn er ook oplossingen. Het internet staat er vol mee! Even googlen en you're good to go.

Ster advertentie
Ster advertentie