Ekdom In De Ochtend

Nashville dag #0: Amsterdam - Nashville

  1. Nieuwschevron right
  2. Nashville dag #0: Amsterdam - Nashville

Eigenlijk mogen we deze dag niet eens meetellen, maar tóch willen we je tot in detail op de hoogte houden van onze muzikale avonturen in Nashville.

We houden je dagelijks op de hoogte met een reisverslag rechtstreeks vanuit Nashville, Tennesse. Naast de uitzendingen en de repo's check je zo ook een beetje het reilen en zeilen backstage. Te beginnen bij... dag één natuurlijk. Van deur tot deur 15 uur onderweg.

Iets voor 15.00 uur zou ons vliegtuig opstijgen, maar door alle douanetoestanden, security checks, paspoortcontroles en meters lopen waren we ruim op tijd op Schiphol en eigenlijk waren we binnen de kortste keren ingechecked en al in veilige handen van de vliegmaatschappij.

Jelka van Houten

Op het vliegveld liepen we Jelka van Houten nog tegen het lijf die stomtoevallig dezelfde vlucht naar de VS had geboekt. Sterker nog, ze ging ook naar Nashville, want haar cd Hard Place For A Dreamer had ze daar (en een beetje in Memphis) opgenomen en die kreeg een dezer dagen een Amerikaanse release. Dat betekende in elk geval dat we een gezellige reisbuddy hadden tot in Music City.

First stop: Detroit

Anyways... we kunnen heel lang doorgaan over de vlucht en het wachten op het vliegveld, maar daar zullen we jullie niet mee vermoeien. Na een dikke acht uur filmpjes en series kijken onder een vriezende airco landden we op Detroit.

Na de toch altijd spannende douane ging een klein biertje er bij deze overstap wel in en met die achter de kiezen, konden we in vrijwel één rechte lijn het volgende kleine, halflege vliegtuigje in.

Plankgas

"This is the last flight of the day, so we're gonna push it and we should make it in just a little over an hour," zei de piloot toen we net airborn waren. Hij hield woord, want een kleine twee uur na liftoff, konden we de koffers van de band plukken.

We're here!

Dus we zijn er! Nog een klein biertje aftoppen in een bar ergens in Music Row en met 13 uur vliegen in de benen, compleet uit je biologische ritme getrokken onder zeil.

En nu? Stad verkennen, eerste repo's opnemen, muziek luisteren, studio checken, cowboyhoed kopen... We komen er wel uit. Je hoort het maandagochtend vanaf 6.00 uur op NPO Radio 2!

Ster advertentie
Ster advertentie