Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Charles Bradley - 'The World (Is Going Up In Flames)'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Charles Bradley - 'The World (Is Going Up In Flames)'

Dit weekend overleed Charles Bradley. Wat een gemis, want wát een muzikant!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Er zijn van die nieuwsberichten die erin hakken als een bom. Dit weekend kwam er weer een bij Gerard op zijn bord: soulheld Charles Bradley was overleden. Daarom kon het niet anders dan dat hij een liedje van Charles uit De Kluis haalde tijdens zijn uitzending de maandag erna.

James Brown

In de zeroes was 'ie ineens daar en hij klonk alsof hij al ja-ren vaste waarde was in de soulshowbizz. Klopt deels ook wel, want hij was al tijden bezig als James Brown-imitator. Nadat hij mister Brown voor het eerst zag, was hij gefascineerd door 'm en wilde ook zo zijn. Dat lukte, want hij kwam vocaal en muzikaal goed in de buurt.

Eigen stijl

Het leverde hem uiteindelijk wel een platendeal bij het label van Sharon Jones & The Dap-Kings onder één voorwaarde: hij moest zijn eigen stijl ontwikkelen. Goddank, want wat heeft hij vervolgens prachtige liedjes gemaakt.

Waaronder 'The World (Is Going Up In Flames)', een prachtige soulplaat uit 2006 zoals een soulplaat moet klinken. Een kleine hommage aan Charles. Het minste wat Gerard kon doen.

>> Alle liedjes uit De Kluis

De Kluis: Charles Bradley - 'The World (Is Going Up In Flames)'

Ster advertentie
Ster advertentie