Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Nicolette Larson - 'Lotta Love'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Nicolette Larson - 'Lotta Love'

Een wereldster schreef het liedje voor zijn vriendin Nicolette en je hoort haar nooit meer met die plaat. Maar Gerard draait met veel liefde 'Lotta Love' weer een keer voor je.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

1978 bleek weer een goed jaar. Niet alleen kwam uw diskjockey ter wereld, ook 'Lotta Love' van Nicolette Larson zag het levenslicht. Minimaal twee succesjes dus.

Het gaat om een dame die ongelooflijk veel achtergronddingetjes deed. Haar stem heb je bijna zeker wel een keer gehoord zonder dat je het doorhad. Zo zong ze bijvoorbeeld mee met de Doobie Brothers.

Omgekeerde wereld

De grap is dat je de Doobie Brothers duidelijk terughoort op haar versie van 'Lotta Love'. Het is praktisch een Doobie Brothers-plaat met de vocalen van Nicolette. Kortom: ze draaide de boel een keer om.

Neil Young

Ze schreef het chanson niet zelf. Zij was namelijk in deze periode een setje met de legendarische Neil Young en stiekem alleen maar zodat hij een keer een liedje voor haar zou schrijven. Toen de buit binnen was met 'Lotta Love' was ze heel snel weg. Neil Young nam hem later zelf nog op, maar dit origineel is heel lekker om een keertje te horen.

>> Alle liedjes uit De Kluis

Ster advertentie
Ster advertentie