Ekdom In De Ochtend

Stoepkrijtverbod Breda en Den Haag geschrapt

  1. Nieuwschevron right
  2. Stoepkrijtverbod Breda en Den Haag geschrapt

Goed nieuws vanuit De Bond Tegen Vertrutting! Na de stoepkrijtdag trekt de gemeente Breda het stoepkrijtverbod in! Ook Den Haag volgt.

In april kwam er een berichtje bij De Bond Tegen Vertrutting binnen: in een aantal gemeentes in Nederland bleek dat je helemaal niet mocht stoepkrijten. Ja, je leest het goed: als 5-jarige kleurende stoepkleurder was je illegaal bezig en solliciteerde je naar een boete.

Stoepkrijtdag

Daarom riep De Bond 5 april uit tot Stoepkrijtdag. Vanuit heel Nederland zagen we het stoepkrijt om ons oren vliegen. Op de bres voor stoepkrijt, want het is een grondrecht om te mogen stoepkrijten.

Breda schrapt verbod

GroenLinks was de partij die ervoor zorgde dat dit verbod onder onze aandacht kwam en ook meteen politiek daad bij het woord voegde. Zij hebben het nu voor elkaar gekregen dat in Breda deze belachelijke Algemene Plaatselijke Verordening (APV) vervalt.

Sterker nog! De gemeente organiseert een stoepkrijtwedstrijd. Kijk, zo kan het ook! Hopelijk volgen nog vele gemeentes.

Update: Den Haag schrapt verbod ook

Den Haag was de volgende! Arjen Kapteijns was de initiator van het originele voorstel om de verordening te schrappen en die was ongeveer een week na het goede nieuws in Breda ook door het dolle heen, want ook in Den Haag is de regel van de baan. Het had wat voeten in de aarde, de regel is nog niet 100% doorgevoerd, maar het is gelukt. Hoera!

Het had wat voeten in de aarde, maar het stoepkrijtverbod in Den Haag wordt écht geschrapt

Ster advertentie
Ster advertentie