Ekdom In De Ochtend

Kat Poekie moet het café uit van de autoriteiten

  1. Nieuwschevron right
  2. Kat Poekie moet het café uit van de autoriteiten

Na 18 jaar moet cafékat Poekie van de Voedsel- en Warenautoriteit uit haar stamcafé vertrekken. Echt!? De Bond Tegen Vertrutting vindt daar wel wat van.

Het is iets typisch Nederlands, maar je ziet het toch steeds minder: de cafékat. In Café de Gaeper uit Amsterdam liep zo'n 18 jaar lang de kleine, lieve, licht excentrieke lapjeskat Poekie rond. Ze hoorde bij het interieur en was gek op haar plekjes in het café. Bij alle controles van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) was ze nooit een probleem of was ze niet opgevallen.

Tot nu. En ze moet eigenlijk zo snel mogelijk vertrekken.

Cafékat Poekie mag niet meer het café in van de Voedsel- en Warenautoriteit

Daarom even bellen met cafébaas Dennis Bosma op de vroege ochtend. Hij was verknocht aan de kat die al 18 jaar rondwandelde in zijn café en die liefde was wederzijds, want Poekie hield 'm altijd nauw in de gaten.

Ineens probleem

Bij controle van de NVWA moest ze ineens weg. Of het hele café moest dusdanig verbouwd worden, dat het totaal, in de verste verte niet haalbaar was om dat te doen. "Het is niet toegestaan katten te houden in ruimten waar eten wordt bewaard of bereid, dus ook niet in horecagelegenheden waar bijvoorbeeld achter de bar gerechten worden klaargemaakt of in horeca-gelegenheden met open keukens." Dan zit er maar één ding op, regels zijn regels... Poekie moet weg.

Afscheidsfeestje

Op haar oude dag vindt Poekie na dit weekend een nieuw onderkomen bij een van de werknemers van Dennis. Gelukkig, maar leuk is het afscheid niet. Ze krijgt wel een afscheidsfeestje van haar baasje en alle vaste gasten, want die gaan haar enorm missen.

Stomme regels! Vindt De Bond Tegen Vertrutting en had graag gezien dat Poekie haar herfst van haar leven kan slijten in een café. Dat doen we toch allemaal het liefste?

Ster advertentie
Ster advertentie