Ekdom In De Ochtend

Wat maakt The Royal Albert Hall nou zo bijzonder?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat maakt The Royal Albert Hall nou zo bijzonder?

Als je achter de schermen mag kijken bij misschien wel de mooiste concertzaal ter wereld, dan laat je die kans niet liggen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Londen staat vol met concertzalen en poppodia, maar één is zo groot in reputatie en pracht en praal dat deze wereldwijde faam heeft verworven: The Royal Albert Hall.

Al vanaf de bouw, zo'n tweeënhalve eeuw geleden heeft het een belangrijke plaats als muziekzaal. Hoewel het in de opzet eerst nog akoestisch wat te wensen overliet, wist het zich toch te ontwikkelen tot een locatie waar de groten der aarden wilden optreden. Het was een kwestie van de zaal huren en vervolgens zelf de zaal inrichten en de kaarten verkopen. Het is dus een keuze van een artiest om in The Royal Albert Hall te staan, het is geen invitatie.

Maar dat resulteert er wel in dat daar legendarische concerten plaatsvonden. Wij zijn natuurlijk extra geïnteresseerd in de popmuziekconcerten, dus denk dan aan Adele, Guus Meeuwis, maar ook The Stones én The Beatles op dezelfde avond. Wat moet dat fantastisch zijn om bij geweest te zijn.

Gerard mocht er ook staan. Als bezoeker, maar tóch! Richard Dacre kon hem alles vertellen over de zaal, de geschiedenis en de prachtige concerten. Heel indrukwekkend!

Ster advertentie
Ster advertentie