Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Hi Tek 3 ft. Ya Kid K - 'Spin That Wheel'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Hi Tek 3 ft. Ya Kid K - 'Spin That Wheel'

Een liedje van Technotronic uit De Kluis. Maar er staat toch Hi Tek 3? Klopt, maar dat was maar schijn allemaal. Gerard legt het even uit...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ze braken door in '89, maar tot 1990 had nog nooit iemand van ze gehoord. Huh? Ja, Gerard legt het even uit als hij 'Spin That Wheel' van Hi Tek 3 met Ya Kid K uit De Kluis haalf om deze even in de spotlights te zetten.

Jo Bogaert

In 1989 kwam een act onder de titel Technotronic met liedjes als 'Pump Up The Jam' en 'Get Up (Before The Night Is Over)' en braken daarmee keihard door. Geen dansvloer was veilig. De man achter dit project was de Belg Jo Bogaert.

Ya Kid K? Felly?

Er was alleen wat gedoe rondom 'Pump Up The Jam'. Op de hoes stond namelijk ene Felly met een foto (incluis paarse lippenstift) en ook op de zangcredits. Dat was alleen helemaal niet zo! Ya Kid K was namelijk verantwoordelijk voor de vocalen.

Voor de single in 1990 pakte Jo het anders aan en bracht onder het pseudoniem Hi Tek 3 het chanson 'Spin That Wheel' uit. Daar kreeg Ya Kid K wél de credits die ze verdiende. Het werd een hit en een enorme Turn Up The Bass-klassieker die je nooooit meer hoort. Daarom uit De Kluis!

>> Alle liedjes uit De Kluis

Ster advertentie
Ster advertentie