Ekdom In De Ochtend

Robin Haase vindt matchfixingschandaal in tenniswereld onzin

  1. Nieuwschevron right
  2. Robin Haase vindt matchfixingschandaal in tenniswereld onzin

Uitgeschakeld op de Australian Open en schokkend nieuws over matchfixing in de tenniswereld. Reden genoeg om Robin Haase te bellen.

Hij had op voorhand de beste papieren voor zijn match tegen Basic, maar helaas mocht het niet zo zijn. Robin Haase is uitgeschakeld op de Australian open. Koud van het veld hing hij bij Gerard aan de lijn en als er ondertussen stennis in de tennis is over matchfixing, moet hij daar wel wat over vragen.

Nog een beetje in een dip na zijn verloren wedstrijd, kreeg Gerard vooral het gevoel dat Robin even zijn verhaal wilde doen.

Storm in glas water

Volgens hem is het 'nieuws' namelijk helemaal niks nieuws en worden er geen harde bewijzen geleverd. Er wordt één onderzoek uit 2008 aangehaald, maar daar kunnen we op dit moment nog helemaal niks mee. Zolang er geen nieuwe bewijzen zijn over de 'grote groep tennissers', gelooft Robin er niks van. 'Op dit moment schaadt het alleen maar de sport.' Zo krijgt hij de ene na de andere beschuldiging om zijn oren na zijn pot tegen Basic.

Quote

Ik vind het schandaling dat zo'n stuk zonder ook maar enige informatie en echte bewijzen naar buiten is gekomen. Op dit moment is het meer een roddel dan een goed stuk.

Robin Haase

Haase zelf nooit benaderd

Robin is overigens helemaal niet verbaasd over het feit dát er geprobeerd wordt door matchfixers om een illegaal extraatje te verdienen met de tenniswedstrijden op het hoogste niveau. Zelf is hij nooit benaderd, maar hij kon bijvoordbeeld collega's Baghdatis en landgenoot Raemon Sluiter noemen, maar die zijn na benadering keurig naar de autoriteiten gestapt.

Dit krijgt nog wel een staartje, maar Robin heeft alle focus nu op zijn volgende wedstrijd in het dubbelspel van de Australian Open. Die zal hij namelijk goudeerlijk moeten winnen.

Ster advertentie
Ster advertentie