Ekdom In De Ochtend

Boy - 'Fear'

  1. Nieuwschevron right
  2. Boy - 'Fear'

We stellen je voor aan de single die elke ochtend bij Gerard in de uitzending gaat horen: 'Fear' van Boy, want die krijgt vijf sterren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een paar jaar geleden bracht het Duits/Zwitserse duo Boy al een paar liedjes uit, maar toen wilde het allemaal net niet lukken. Ze zaten niet bij de pakken neer en gingen gewoon door met het tweede album. Goddank, want die is prachtig, met als hoogtepuntje de single 'Fear'. Gerard roept dat liedje meteen uit tot 5-sterren track en die hoor je daarom een week lang in Ekdom in de Ochtend.

Boy

Uit Duitsland en Zweden dus, maar wat is Boy nou precies? In het kort: een nogal muzikaal duo, bestaande uit Valeska Steiner (vocalen) en Sonja Glass (basgitaar). De twee dames liepen elkaar tegen het lijf bij een les popmuziek op de Hogeschool van Muziek en Theater van Hamburg en dat klikte allemaal zó goed dat ze het duo Boy vormden. In eerste instantie wilden de twee alleen maar live spelen, maar na verloop van tijd besloten ze toch een plaat op te nemen.

We Were Here

Het eerste wapenfeit was de release van het album Mutual Friends kwam uit in 2011 en werd alleen in Duitsland een bescheiden succesje en leverde ze wel een European Boarder Breakers Awards (EBBA) en een Hamburgse prijs voor beste nieuwkomer op. Drie jaar later is het duo wat volwassener geworden en dat is te horen op de tweede plaat We Were Here. De eerste single is 'Fear' en die is dus ongelooflijk lekker om te luisteren terwijl de blaadjes van de bomen naar beneden dwarrelen. Vijf dikke sterren dus!

>> De hele track en het hele album kun je natuurlijk op Spotify beluisteren

Ster advertentie
Ster advertentie