Ekdom In De Ochtend

Ed Harcourt live bij Ekdom in de Ochtend

  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Harcourt live bij Ekdom in de Ochtend

Na jaren zagen Gerard Ekdom en Ed Harcourt elkaar weer en dat was heel anders dan de vorige ontmoeting. Maar muzikaal net zo lekker hoor!

Het was november 2001 toen Gerard te horen kreeg dat zijn eerste vrouw (niet Mrs. Ekdom, geen paniek) besloot om bij hem weg te gaan. Drama! Maar toch kon Gerard deze gebeurtenis aan, want die ochtend werd hij muzikaal zó goed getrakteerd, dat hij de hele dag met een big smile rondliep.

Verliefd

Ed Harcourt was de artiest in kwestie en hij speelde een bloedmooie versie van 'She Fell Into My Arms'. Alleen zijn stem, een piano en een trompet, maar had Gerard niet nodig om volledig verliefd te worden op deze track en artiest. Het kon dan ook niet uitblijven dan dat wanneer Ed in de buurt was, hij langs moest komen in de ochtendshow op Radio 2. Zodoende op een ijskoude vrijdagmorgen.

Ed Harcourt hielp Gerard muzikaal door zijn scheiding heen

Op zich was het een hele prestatie dat Ed Harcourt er nog wat uitkreeg op de gang van 3FM. Hij had de avond van tevoren namelijk uitgebreid genoten van de geneugten van Amsterdam en dat voelde hij de dag erna nog dui-de-lijk.

Tegenwoordig gaat het stukken beter met hem en heeft hij zijn leven behoorlijk omgegooid. Family man, gezonder eten, minder ellende in zijn lichaam en muzikaal sterk als altijd. Hij klust veel bij, maar komt dus nu weer met een nieuwe plaat. Bovenaan deze pagina zie 'm!

'She Fell Into My Arms'

Maar hij mocht niet weg voor hij 'She Fell Into My Arms' had gespeeld. Dat deed 'ie met alle liefde. Zo mooi en zoveel strakker dan 16 jaar geleden.

Ster advertentie
Ster advertentie