Ekdom In De Ochtend

Will Grigg's On Fire: dé cultheld van het EK

  1. Nieuwschevron right
  2. Will Grigg's On Fire: dé cultheld van het EK

Goed verhaal! De Noord-Ierse spits Will Grigg is dé held van dit EK en wordt door iedereen toegezongen. Voor- én tegenstanders. Hoe zit dat nou?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klik eens even op bovenstaande video en luister naar die nieuwe versie van 'Freed From Desire' van Gala. Vet, hè? Luister eens naar de tekst. Ze zingen ineens over ene Will Grigg die 'on fire' is en dat hij dat ook lijkt te zijn tijdens het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Dat komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen...

Sean Kennedy

Het begon allemaal met onderstaande video van Sean Kennedy. De Wigan Athletic-fan in hart en nieren besloot om voor de webcam zijn zangkunsten op te dragen aan de superspits uit de Engelse eerste divisie. Twee hits had hij aangepast naar een ode aan topscoorder van Wigan. Zo werd Alicia Keys' 'This Girl Is On Fire' 'Will Grigg Is On Fire' en Gala's 'Freed From Desire' werd 'Will Grigg's On Fire'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Viral

Die video ging viral en werd honderdduizenden keren bekeken. In één klap kende de hele wereld (of in elk geval heel Groot Brittannië) Sean Kennedy én de Noord-Ierse spits Will Grigg. Het is ook wel een heel catchy liedje geworden.

Cultheld

Er kwam een hele vette deephouse-mix (bovenaan deze pagina) en steeds meer mensen hoorde het liedje. Heel veel gekkigheid volgde. Vriend en vijand van Noord-Ierland zingen het door de stadions (terwijl ze niet eens tegen de Noord-Ieren spelen), hele groepen zingende fans leggen het verkeer plat en dat allemaal terwijl Will niet eens de basis weet te halen!

Supermooi verhaal! En gelukkig wist Wigan dit seizoen te promoveren, dus zien we nog meer van de spits en zullen we binnenkort wel meer 'Will Grigg's On Fire' door de stadions horen. Held!

Ster advertentie
Ster advertentie